Ben olsam ne yapardim - Venedik

Venedik e gitmek , dunyanin en keyifli anlarini yasamakla es deger benim icin .. Tarihin sahnesinde gezinirken kopruler , gondollar , binalar ve kimi zaman maskeler ve kiyafetler dekor oluyor sizin icin ..

En keyifli zaman ilkbahar ve sonbahar aylari . Hem hava cok rutubetli olmuyor hem de sicak tahammul edileblir duzeyde .. Rutubet derken , unutmamak lazim ki venedik te neredeyse tum oteller eski binalar , saraylar olup renove edilmislerdir . Bu sebepten , otellerde maalesef bir rutubet kokusu olabilmektedir zira binalarin temeli suyun icinde duruyor ve ister istemez rutubet onlenemiyor .

Venedik te neler yapacaginiza gelince ,

Havalimanindan bir taxi ile adaya gelip akabinde piazzale roma ya gelir buradan da otele vaporetto denilen bizim uskudar besiktas motoru gibi motorlarla gidebilirsiniz yada havalimanindan deniz taxi ye biner ve otelinize direkt gecersiniz .. Deniz taxinin tek yon ucreti takribi 100-110 euro civaridir .. ( arac ucreti kisibasi degil )

Bir gununuzu mutlaka adayi gezerek gecirmenizi oneririm . San marco meydani , meydan da bulunan bazilika , can kulesi ( buraya cikiliyor ) vs .. Yuruyerek rialto koprusune devam edebilirsiniz . Koprunun saginda solunda yemek yenecek mekanlar var ama buralar adanin en turistik yerleri oldugunu unutmayin.. Yani bazen yemek cok sisirmece olabiliyor ama manzarasina soyleyecek birsey yok . Dolayisiyla ilk venedik seyahatinde gonlunuzce takilin bence , turistik yada degil cok dusunmeden .

Eger adayi kanaldan bir turu yaparak gorelim derseniz kisi basi takribi 6 euro civarinda bir bilet alarak tekneden de hic inmeden yani son duraga kadar giderek de gezebilirsiniz . Adanin neredeyse heryerinde vaporetto iskeleleri mevcut ve bu teknelerle hem toplu tasimacilik yapiliyor hem de turistler sehrin gun icerisindeki isik ve golge oyunlarinin saraylara yansiyan efektlerini tekneden cok rahat goruntuleyebiliyor .

Venedik e kadar geldik , gondol a binmeden olmaz diyorsaniz , en kolay binis noktasi san marco meydaninin yaninda olan yerdir .

San marco meydaninin hemen yanindan yani katedrale sirtinizi donunce meydanin sag ileride kalan kosesinin cikisinda gondol iskelesi vardir . Burada kendiniz icin private kiralayabildiginiz gibi , sira bekleyen baska 4 kisiyle de ortak binebilirsiniz . Eger yanilmiyorsam gondol turu 80 euro civarinda idi . Yagmur yoksa cok keyifli olabilir . Gondolcular gostermelik de olsa arya lar soyluyorlar . Eger yaninizda sevgiliniz varsa ve venedik in romantik ortamina biraz daha keyif katmak isterseniz , alin bir sise sampanya , kiralayin gondolunuzu ve kentin keyfini cikartin .

Nerelerde yemek yeriz diye sorarsaniz , bir aksam bence mutlaka antico martini de yemek yiyin .. Oncesinde kesinlikle rezervasyon yaptirin derim zira aksi takdirde masa bulmak zor olabilir . Kaldiginiz otel mutlaka rezervasyon yapar size .. Bir aksam birseyler icmeye harry s bar a gidin . Burasi hikayesi olan bir mekan ., buranin sahibi unlu cipriani ailesi ve su an dunyadaki butun cipriani restaurant lari buranin sahibi olan kisiye ait . İlk parayi nasil bulup harry s i acmasini oraya gidince okursunuz yada anlatirlar size )) Burada yemek yemenizi cok tavsiye etmem cunku cok turistik olmus durumda ..

San marco meydaninda bulunan restaurant lar , bakildiginda cok keyifli gorunse de maalesef damak tadi anlaminda ayni keyfi vermemekteler . Ancak san marco meydanindaki bu mekanlarda bir kahve icmek , bir tatli yemek ve kimilerinin meydanda canli performans sergileyen orkestralarini izlerken klasiklesmis ezgileri dinlemek de son derece guzeldir ve unutulmayan anilarin basinda gelir .

Dondurmanizi boutique del gelato yada alaska gelateria , sorbeteria da yiyin ..

Bir diger yer daha var , ben yemedim ama yemekler cok lezzetli demislerdi , al gondolieri isimli bir mekan ..

Ayrica adanin dorsoduro bolgesi en tipik italyan bolgesidir . Buralari da gezinin mutlaka ..

Havalimanina inince yada otelden  kendinize venedikte yapilabilecek turlarin oldugu acenta flyer larindan alirsaniz , murano burano vs gibi turlara da rahatlikla gidebilirsiniz .

Eger venedik in disina cikmak isterseniz yakinlarda verona sehri var . Sabah gidip aksam donebilirsiniz . Burada sehrin disinda surlarin oldugu bir bolum mevcut .. Aracinizi sehrin surlarinin yakinina birakirsaniz oradan sehrin icine yuruyerek girebilisiniz cunku tarihi bolgenin icinde aracla gezme imkani yok . Burada romeo ve julyet in evi var . Ayrica buyuk bir antik tiyatrolari var ve ziyaret edilebiliyor ayrica sehri dolastiran bir tren mevcut ve tiyatronun karsi kosesinden kalkiyor . Arac kiralamak isterseniz veronaya venedik ten trenle de gidebilirsiniz ..

Bir aksam opera tarzi bir yere gitmek isterseniz teatro la fenice size onerecegim bir mekan cunku salon cok ihtisamli ve  haftanin birkac gecesi bir konser yada etkinlik var .. İtalyanca oldugundan anlamak zor olabilir ama yine de gormekte fayda var .. Gittiginiz tarihte bir etkinlik yoksa , salonu turistik bir tur olarak da gezmek mumkun . Burasi benim size onerdigim ristorante antico martini nin hemen yaninda .. Dolayisiyla eger aksam opera yapacaksaniz cikis saatinde buraya rezerve yapmak mantikli olur ..


Venedik bizim icin yemek icmek gezmektir diyenlerdenseniz o halde buraya kadar gelip , bu mukemmel ve unlu italyan yemeklerinin nasil yapildigini ogrenmek icin yemek kursuna da gitmek gerekir . Yemek kursu olarak size birkac adres vereyim . Ama siz de internetten bakip baska yere de gidebilirsiniz . Bunlara bakip ne tarz yemek yapmayi yada ogrenmeyi dusunuyorsaniz ona gore secmeniz ve rezervasyon yaptirmaniz gerekli ..

Www.cookinvenice.com
Www.mariascookerycourse.com
Www.enricarocco.com

Mestre tarafinda konaklayip arac kiralamis kisilerin dikkatine , arabayla vaporetto iskelesine gittiginiz zaman burada araca park yeri bulmak yuksek sezonda ciddi sorundur . Bunun yerine belki de toplu tasima kullanmak daha kolay olabilir . Park yeri bulan sanslilardansaniz , otoparka yaklasik 25 euro civarinda para odemeniz gerektigini de unutmayin . Aracinizi biraktiktan sonra vaporetto bileti alarak adada grand canal uzerinde tekne ile istediginiz ye ulasabilirsiniz . Yuksek sezonda aksam saatlerinde vaporetto da uzun siralar olusabilir .. Hatirlatmakta fayda var ))





A Walking Tour of Venice Italy


A trip to Venice - İngilizce


Venedik'te bir hafta sonu









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben olsam ne yapardım ? Nice - Cannes / Cote d'Azur

Kurumsal Seyahat Yönetimi ile sirketler için saglanan avantajlar nelerdir ?

Ben olsam ne yapardım ? Koh Samui - Bangkok