Shanghai da denenmesi gereken restaurantlar

Shanghai Fine Dining önerilerim

Shanghai bilindiği gibi Çin in en dünyaya dönük , en fazla yabancının yaşadığı doğu ile batı sentezini hayatın her noktasında yapmış olan şehridir .

Shanghai a gidecekler için , restaurant önerilerim aşağıdadır . Farklı mutfakları sunan bu mekanlara gidecekseniz mutlaka önceden rezervasyon yaptırmanızı öneririm

Maison Pourcel
Maison Pourcel

Jacques & Laurent Pourcel isimli Michelin yıldızlı iki kardeşin açmış olduğu bu mekan şehrin en önemli gastronomi duraklarından biridir .

2010 yılında organize edilen World Expo 2010 da Fransız Pavyonunda 6SENS isimli restaurantları ile muhteşem bir başarı yakalayan Poucel kardeşler Shanghai da 2010 yılında Maison Poucel i açmışlardır . Akdeniz mutfağını , Çin in taze ürünleriyle lezzetlendiren Pourcel Kardeşler , Shanghai daki tarihi Red  House binasının 6 ve 8 . katında yer alan La Table Restaurant ve Barfly şehrin popüler yerlerinden biridir . 
6-8/F, 35 Shanxi Nan Lu, near Changle Lu
陕西南路356-8, 长乐路
tel +86 21 6215 8777


Yangfoo Elite

Şehrin üyelikle girilen en popüler kulüplerinden biridir . Bina 1930 lu yıllarda İspanyol mimarisi örnek alınarak yapılmış villa ve bahçeden oluşan bir binadır . Önceleri Sovyetler Birliği Shanghai konsolosluğu olan mekan sonraları Vietnam ve 1980 ile 2001 yılları arasında da İngiliz Konsolosluk binası olarak hizmet vermiştir .

Mekan 2004 yılından bu yana Yangfoo Elite adıyla , International Associated Clubs zincirine bağlı bir kulüp olarak hizmet vermektedir .

Mekanda Çin mutfağı servis edilmekte olup , geleneksel lezzetleri yenilerle kombine ederek misafirlerine sunmaktadır
Akşam yemeği rezervasyon telefon numarası :
           86-21-5466 2727
Adres :
No.200 YONGFU RD          200031 SHANGHAI CHINA


 T8 Restaurant and Club Lounge – Shanghai

T8 Restaurant Club Shanghai
Eğer yeni lezzetlere açıksanız ve kaçırılmaması gereken bir mekan . Burası , eski bir Shikumen evini çok popüler bir restaurant a çeviren ünlü otelci İsviçreli Walter Zahner ve İspanyol daha doğrusu Katalan şef Jordi Servalls Bonilla nın ortak girişimidir  . Shikumen evi kelime  olarak Taş Kapı anlamına gelmekte olup , özellikle aşağı yantgze toplumunun mimari unsurları ve toplumsal davranış alışkanlıklarının batı mimarisi ile harmanlanması sonucu ortaya çıkmış olan bir bina tipidir . Genellikle 2-3 katlı binalar olup , doğu batı sentezini yansıtır . Evlerin içinde batı kültürünün doğu ile harmanlanmış dekoratif etkileri göze çarpar .

Bu sentez felsefesi menülere de yansımız olup , şef Jordi Tayland ve Çin de edindiği Uzakdoğu tecrübesini , batı mutfağı ile birleştirmiş ve Avrupa lezzetlerini Asya lezzetleri ile tatlandırarak , son derece şık bir sunumla misafirlerine ikram eder . Özellikle tabak sunumlarını görmek , farklı lezzetler tatmak için önemli bir kilometre taşı ..

Mekan , Shanghai da eşine zor rastlanır bir şarap kavına sahiptir
No.8 Xintiandi North Part Lane
181 Tai Cang Road Shanghai
200021 China


Tel: +86 21 6355 8999



1916 yılında Shanghai inşa edilmiş ilk çelik konstrüksiyonlu  bina ünvanı olan Union Assurance Company , 1880 yılların en prestijli bulvarı olan The Bund üzerindedir . Çelik konstrüksiyonun kullanılması sebebiyle iç mekanlarda bulunan taşıyıcı duvarlara gerek kalmadan inşa edilen yapı , kullanıcılarına arzu ettikleri ofis planına sahip olma imkanı sunduğundan , aynı zamanda Çin de yapılan ilk açık ofis planlı yapıdır

The Bund bölgesindeki 3 numaralı bina olması sebebiyle günümüzde three on the bund ismiyle anılan mekanın  farklı katlarında farklı restaurant , bar ve galeriler mevcut . Shanghai ve Canton mutfağının çağdaş uygulamalarla harmanlanmış bir menü sunan mekan ülkenin farklı bölgelerinden gelen 50 yi aşkın değişik çayı da deneyebileceğiniz ve çay sommelier lerine danışabileceğiniz popüler bir restaurantdır .

İç mekan kırmızı ve altın renkli lake , deri club koltukları ve renkli cam panelleriyle , 1930 lu yılların Shanghai  havasını , zenginliğini ve tarzını misafirlerine yansıtır .

Hizmet verdiği saatler
Öğle yemeği
Pazartesi – Pazar
11:30am - 2:30pm
Akşam yemeği
Pazartesi – Pazar
5:30pm - 10:30pm

Telefon : +86 21 6321 3737



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben olsam ne yapardım ? Nice - Cannes / Cote d'Azur

Ben olsam ne yapardım ? Koh Samui - Bangkok

Saudi Arabian Airlines , Sky Team grubuna dahil oldu